20 Ocak 2016 Çarşamba

TOPLUMSAL DÜŞÜNCE DERNEĞİ BASIN AÇIKLAMASI; GENEL BAŞKAN, AV. FETHİ BOLAYIR

TOPLUMSAL DÜŞÜNCE DERNEĞİ GENEL MERKEZİ BASIN AÇIKLAMASI
“BU MİLLET İÇİN CANIMI VERİRİM.” DEMİŞTİN. ŞİMDİ NEREDESİN? MİLLET, KÖŞEBUCAK SENİ ARIYOR…
Kanla – irfanla kurduğun demokratik ve laik Cumhuriyetin hainlerin saldırıları altındadır. Ülkemizin her tarafında oluk oluk kan akıyor, canlar gidiyor. Ülkemiz kan ağlıyor. Her yerde kan, her yerde korku, her yerde gözyaşı. Bu güzel ülkede mezhep, bölücü ırkçılık tahrik edilerek, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğümüz sarsıntı geçiriyor.
“Büyük Türk Milleti” dediğin bu yüce millet “ümmet” anlayışının çemberine alınmaya çalışılıyor. “Vanlısı da, Diyarbakırlısı da, Trakyalısı da, Karadenizlisi de aynı cevherin elemanlarıdır.” dediğin memleket evlatları birbirlerine düşman hale getiriliyor. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü üzerine oyunlar oynanıyor. Misak-i Milli ile sınırları çizilen (belirlenen) bu aziz topraklarda kirli hendekler kazılarak, hain tuzaklar kurularak milli sınırlar zedelenmek isteniyor.
“Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilken bir kenara bırakılmış durumdadır. Ülkemiz hem içeride, hem dışarıda bu ilkenin dışına düşmüş haldedir. İçeride insanlarımız birbirlerine kinle – nefretle bakar duruma gelmiş, dışarıda kendileriyle iyi olduğumuz hiçbir komşu devlet kalmamış.
“Ne mutlu Türk’üm diyene.” anlayışınızın yerini “Ne mutlu şucuyum.” anlayışı almış durumda. “Milli Yurttaşlık” anlayışının yerine, “Evrensel Yurttaşlık – Yeryüzü Yurttaşlığı”nı oluşturma gayretleri, insanlarımız arasına nifak tohumlarını ekiyor.
Okullarımızda “Andımız” kaldırıldı, bölücülere hoş görünmek için. Milli Bayramlarımız kutlanamaz duruma getirildi. “Türklükten başka hiçbir servetim yoktur.” demiştin. Ne var ki, bugün “Türklük, Türk, Türk Milleti” kavramları Anayasamızda ve ilgili kaynaklardan çıkarma gayret ve söylemleriyle karşı karşıyayız. Aynı şekilde, “Varlığım Türk varlığına armağan olsun.” deyişi de aynı akıbete uğratılmak isteniyor.
 “Açtığın yoldan gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğimize and içtik.” diyen Türk Milleti’nin, Türk Gençliği’nin yolları kesiliyor, gösterdiğin hedefler birer birer imha ediliyor.
Bunaldık, ruhumuz kararıyor, oksijenimiz giderek azalıyor. Nefes alamaz bir ortamın içindeyiz. Bu millet için canımı veririm demiştin. Şimdi nerdesin? Milletin köşe bucak Seni arıyor ATATÜRK, Seni arıyor ATATÜRK, Seni arıyor ATATÜRK… Kamuoyuna saygılarımızla.
Av. Fethi BOLAYIR
Eğitimci - Yazar
Toplumsal Düşünce Derneği Genel Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder