21 Nisan 2011 Perşembe

kamu-sen genel kurulu,

Kamu-Sen’de bayrak İsmail Koncuk’ta...

TÜRKİYE Kamu-Sen 4. Olağan Genel Kurulu Ankara’da toplandı. Bircan Akyıldız’ın aday adaylığı için istifasının ardından Türk Eğitim - Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ‘tek aday’ gösterildi. Üyeler bugün yeni yönetim için oy kullanacak.
Kamu-Sen’de Koncuk dönemi
Türkiye Kamu-Sen 4. Olağan Genel Kurulu dün başladı. İlk günü konuşmalarla geçen genel kurulda bugün üyeler, sendika başkanları tarafından tek aday olarak gösterilen İsmail Koncuk için oy kullanacak.
Av. Fethi BOLAYIR
Haber: Fatih ERBOZTürkiye Kamu-Sen iki gün sürecek olan 4. Olağan Genel Kurulu Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde başladı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız’ın 12 Haziran milletvekili genel seçimlerinde aday adaylığı için istifasının ardından Genel Başkan Vekilliği görevini de sürdüren Türk Eğitim- Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kamu- Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları tarafından tek aday olarak gösterildi. Koncuk, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığı ile birlikte Türk Eğitim-Sen Genel Başkanlığı görevini de sürdürecek. Türkiye Kamu-Sen’in Genel Kurul toplantısının yapıldığı salonu delegeler sabahın erken saatlerinden itibaren doldururken, MHP’li yöneticiler ve milletvekillerinden Oktay Vural, Mehmet Ekici, Behiç Çelik, Mehmet Günal, Abdülkadir Akcan, Reşat Doğru, Süleyman Latif Yunusoğlu, MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Bünyamin Polat, CHP Parti Meclisi Üyesi Perihan Sarı, Toplumsal Düşünce Derneği Genel Başkanı Avukat Fethi Bolayır, Sanatçı Ahmet Şafak, Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Başkanı Abdullah Bugsur,  İlksan Genel Başkanı Türker Yılmaz, Diyanet Denetim Derneği Başkanı Abdülkadir Sezgin, Doğu Türkistan Derneği Ankara Şube Başkanı Hayrullah Efendigil kongreyi protokol sıralarından izlediler.
Her noktaya Türk adıİsmail Koncuk, Genel Kurul konuşmasında Türkiye Kamu-Sen’in Türkiye’yi gelecek yıllara taşıyacak, dünyanın parlayan yıldızı haline getirecek politikaların belirlenmesinde etkin olmak düsturuyla kurulduğunu belirtti. Koncuk, “Bu dönemde ülkemizin üniter yapısının, devletimiz ve milletimiz ile bölünmez bütünlüğünün korunması noktasında önemli görevler ifa ettiğimizi düşünüyorum” dedi. Bu günlerde ’Türk’üm demenin neredeyse suç olduğunu ifade eden Koncuk, Türkiye Kamu-Sen’in buna karşın geçtiği her noktaya Türk’ün adını kazıdığını belirtti. Küreselleşme sürecinin esnek çalışma sistemini getirdiğini ve iş güvencesini zayıflattığını anlatan Koncuk, “Hak aramanın, haksızlığa karşı mücadele etmenin, güçsüzün yanında olmanın, ekmek kavgasının kutsallığına inanıyor ve sendikacılığa da bu gözle bakıyoruz” diye konuştu. Koncuk, grev ve toplu sözleşme haklarına kavuşmuş, refah düzeyine ulaşmış çalışanları olan güçlü, lider büyük Türkiye arzuladıklarını kaydetti. YGS’deki iddialara da değinen Koncuk, ÖSYM Başkanı Ali Demir’i istifaya çağırdı.
Notlar... * CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Kurul’a telgraf göndererek kutladı ve başarılar
diledi.
* 12 Haziran genel seçimlerinde milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan Türkiye Kamu-Sen eski Genel Başkanı Bircan Akyıldız’ın yaptığı veda konuşması sırasında salonda duygulu anlar yaşandı.
* Konuşmalardan önce salonda Türkiye Kamu-Sen’in tarihini ve ilkelerini anlatan bir slayt gösterisi yapıldı.
* Delegeler, YÖK Başkanı Ali Demir’i alkışlarla protesto ederek istifaya davet ettiler.
Akyıldız: İlkelerden taviz vermedikTürkiye Kamu - Sen eski Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen’in zor şartlarda ilkeli sendikacılıktan asla ödün vermediğini söyledi. Akyıldız, toplu sözleşmeli grevli sendika hakkının çok önemli olduğunu belirterek, yapılan anayasa değişikliğinin bu taleplerini karşılamaktan uzak olduğunu kaydetti. Akyıldız, şunları söyledi :
Şeffaf sendikacılık“Türkiye Kamu-Sen’in sendikacılık anlayışı ve ilkeleri mevcuttur. Sendikamız bu ilkeleri korumak zorundadır. Bu ilkelerin başında şeffaf sendikacılık gelmektedir. Türkiye Kamu-Sen yol gösteren sendikacılık yapmak zorundadır. Kamu-Sen sendikacılık görevini yerine getirirken Türkiye Cumhuriyeti’nin devleti ve milleti ile birlikte bölünmez bütünlüğünden asla taviz veremez. Bu ilkeler vazgeçilmez noktasında önemlidir.”
Kamu Personel RejimiKonuşmasında seçimlere de değinen Akyıldız, “Bu seçimler Türkiye açısından önemlidir. Siyasetin alacağı şekil kadar bu seçimler sonucunda oluşacak TBMM’de Anayasa değişikliği gündeme gelecektir. Anayasa değişikliğinde bizim açımızdan en önemli konulardan bir tanesi Kamu Personeli Rejimi’dir. Bunun üzerinde önemle durmak gerekmektedir. Daha önce Torba Yasa ile diğer düzenlemelerde bir takım değişiklikler yapılmıştır. Bunları da göz önüne alarak seçim öncesi süreci iyi anlamak gerekmektedir” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder